Search

سئو فنی سایت چیست؟

زمان مطالعه: 7 دقیقه
سئوی تکنیکال

بعد از هزینه‌های لازم برای سئو سایت، سئو فنی یا تکنیکال سئو دومین موضوعی است که اکثر متخصصین سئو، طراحان سایت و کارفرمایان درباره‌ی آن با یکدیگر اختلاف نظر دارند. برخی فکر می‌کنند که سئو فنی صرفا مانند سفت کردن چند پیچ در سایت است و برخی دیگر هم فکر می‌کنند که هر کسی می‌تواند با انجام دادن چند کار به خصوص، سایت را از نظر فنی، سئو کند. خیلی‌ها هم ترجیح می‌دهند سئوی سایت خود را به همان طراح سایت یا تولید کننده محتوا بسپارند. در حالی که چنینی کاری، اشتباه بسیار بزرگی است. اشتباهی که عواقب آن پس از چند ماه کم کم شروع به پدیدار شدن می‌کند.

پیش از اینکه درباره سئو تکنیکال یا همان سئوی فنی سایت صحبت کنیم، بهتر است با مفهوم خدمات سئو تکنیکال آشنا شویم.

آشنایی با مفهوم سئو تکنیکال

سئو یا بهینه‌سازی موتور جستو، راهکاری است که با در نظر داشتن اصول و الگوریتم‌های موتورهای جستجو، عملکرد و رتبه وب‌سایت‌ها را بهبود بخشیده و به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا بازدیدکنندگان بیشتری را جذب کنند. به طور کلی منظور از سئو، بهینه‌سازی وب‌سایت هم برای کاربران و هم برای موتور‌های جستجو است. به عبارتی دیگر، سئو یکی از مهم‌ترین راهکارها برای تمامی وب‌سایت‌ها است؛ تا جایی‌که در صورت عدم استفاده از اصول سئو، سایت راه‌اندازی شده عملا هیچ کاربردی نخواهد داشت.

سئو تکنیکال یا سئو فنی نیز بخشی از سئو است که برای کسب رتبه بالا در نتایج موتورهای جستجو، بسیار حائز اهمیت است. نکته مهم و در حقیقت رقابت اصلی کسب‌وکارها بر سر «دیده شدن» است؛ چرا که قرار گرفتن وب‌سایت در صفحه اول نتایج جست‌وجوی گوگل، به سادگی و بدون پیاده‌سازی تکنیک‌های سئو، امکان‌پذیر نیست. اکنون به اهمیت سئو پی می‌بریم! با ما همراه باشید تا در ادامه مقاله، با نکات جامعی پیرامون سئو فنی سایت آشنا شوید.

سئو فنی یا سئو تکنیکال، یکی از مهم ترین انواع سئو سایت

سئو فنی که با نام سئو تکنیکال نیز شناخته می‌شود، به معنای بهینه‌سازی سایت اما به لحاظ فنی است؛ به این معنی که سئو تکنیکال به محتوای سایت مربوط نبوده و بیشتر جنبه‌های زیرساختی و فنی سایت را در نظر می‌گیرد. سئو فنی فرآایندی است که یک وب‌سایت را آماده می‌کند تا ربات‌های خزنده موتورهای جستجو، محتوای صفحات مختلف سایت و ارتباط آن‌ها را با یکدیگر درک کنند. تا زمانی که ربات‌های گوگل نتوانند موضوع وب‌سایت شما را درک کنند، به وب‌سایت اجازه نمی‌دهند که رتبه خوبی را کسب کند. به عبارتی دیگر، استفاده از راهکارهای سئو تکنیکال به ما کمک می‌کند تا از طریق بهبود بخشیدن و به‌روز کردن قسمت فنی سایت، بتوانیم در رتبه‌بندی‌های موتور جستو جایگاه و رتبه خوبی را دریافت کنیم. بنابراین هرگز نباید اهمیت سئو فنی سایت را نادیده بگیریم.

از دیگر نکات مهم سئوی تکنیکال، ایجاد ساختاری منظم و مرتب در سایت است، به‌طوری که کاربر با مراجعه به سایت احساس سردرگمی نکرده و به راحتی و آسانی با چرخش در صفحات سایت از ماندن در آن لذت ببرد. بنابراین، سئو فنی وب‌سایت به ساختار صفحات وب‌سایت‌ها و المان‌هایی که در کد نویسی و پیاده‌سازی آن استفاده شده، مربوط می‌شود، به همین دلیل، مرحله اول برای راه‌اندازی یک وب‌سایت است و باید به‌صورت مداوم روی وب‌سایت‌ها پیاده‌سازی و به‌روزرسانی شود.

اگر سئو تکنیکال را در نظر نگیریم، چه اتفاقی می‌افتد؟

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، سئو تکنیکال به ما برای دریافت جایگاه و رتبه خوب در موتورهای جستجو کمک بسیاری می‌کند. اگر از سئو تکنیکال غافل شویم و یا اشتباهی در نحوه کد نویسی آن انجام دهیم، ممکن است به‌طور ناخواسته ربات‌های خزنده گوگل را از دیدن سایت و محتواهای خود منع کرده و به جایگاه مناسبی در موتورهای جستجو دست نیابیم.

شاید فکر گنید حال که با تعریف سئو تکنیکال سایت، آشنا شده‌اید، می‌توانید به راحتی آن را اجرا کرده و به موفقیت برسید. ولی بهتر سات کمی صبر کنید! در ادامه قصد داریم به آموزش سئو تکنیکال پرداخته و شما را به‌طور کامل با آن آشنا کنیم.

آموزش سئو تکنیکال

یادگیری و درک سئو تکنیکال برای بهبود وضعیت فنی سایت ما بسیار مناسب بوده و به خوبی می‌توانیم ساختاری در سایت ایجاد کنیم که علاوه بر لذت بردن کاربران با حضور در فضای خلاقانه سایت، به رتبه‌بندی خوبی در بین سایت‌های دیگر رقبا دست پیدا کنیم.

معرفی و تعیین تگ‌های HTML

ربات‌های گوگل با استفاده از هر تگ HTML به کار رفته در سایت، ساختار و محتوای صفحات مختلف و‌ب‌سایت را درک می‌کنند. مهم‌ترین تگ‌ها در سئو فنی سایت، شامل تگ تایتل (Title)، تگ متا توضیحات (Meta Description) و تگ کنونیکال (Canonical Tag) است.

ایجاد و بهینه‌سازی نقشه وب‌سایت

یکی دیگر از ارکان سئو فنی سایت‌های مختلف، نقشه سایت یا Site Map است. این نقشه‌ها با ایجاد یک ساختار منظم، ربات‌های گوکل را راهنمایی می‌کنند تا در صفحات مختلف وب‌سایت گشت‌و‌گذار کنند. به این منظور باید در فایل xml مربوط به نقشه وب‌سایت، تمامی صفحات سایت، دسته‌بندی‌ها و… را به‌طور دقیق، مشخص کنید تا ربات‌های گوگل از طریق آن به درک درستی نسبت به موضوع وب‌سایت شما برسند. این کار به ذخیره شدن صفحات وب‌سایت در پایگاه داده‌ گوگل یا به عبارتی دیگر ایندکس شدن آن کمک بسیاری می‌کند.

ایجاد فایل برای دسترسی ربات‌های موتورهای جستجو (Robots.txt)

گام بعدی در سئو تکنیکال، کنترل کردن ربات‌ها است. robot.txt، فایلی متنی بوده که شامل دستورهای برنامه‌نویسی است و خواسته و منظور شما را به ربات‌ها منتقل می‌کند. با ایجاد فایل Robots.txt می‌توانید به ربات‌های گوگل، اجازه دسترسی به صفحات مختلف وب‌سایت خود را بدهید یا اینکه برخی از دسترسی‌ها را محدود کنید تا ربات‌های گوگل به آن‌ها دسترسی نداشته باشند.

ایجاد داده‌های ساختار یافته

داده‌های ساختار یافته که معمولا با استفاده از نشانه‌گذاری‌های Schema انجام می‌شوند در افزایش نرخ کلیک (CTR) وب‌سات‌ها تاثیرگذار هستند.

سئو فنی

بهینه‌سازی سرعت وب‌سایت

سرعت سایت یکی دیگر از ارکان در سئو فنی سایت بوده که از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لازم است بدانید که گوگل به کاربران خود اهمیت بسیار ویژه‌ای داده و خواسته‌های آن‌ها را اولویت قرار می‌دهد. همان‌طور که می‌دانید امروزه کاربران صبر و حوصله‌ای برای منتظر ماندن و انتظار کشیدن نداشته و می‌خواهند در کم‌ترین زمان ممکن به نیازشان پاسخ داده شود. شاید شما هم به این مورد برخورد کرده‌اید که پس از جستجوی یک عبارت در موتورهای جست‌و‌جو، با کلیک بر روی یکی از وب‌سایت‌های پیشنهاد شده، چندین ثانیه معطل شده‌اید و همین امر سبب شده تا به سراغ وب‌سایت دیگری بروید.

هیچ‌کس دوست ندارد که هنگام کلیک‌کردن بر روی وب‌سایت‌های مختلف، حتی برای لحظاتی، معطل شود. به همین دلیل، سرعت بالا یکی از فاکتورهای مهم سئوی فنی سایت برای خزنده‌های موتورهای جستجو است. توجه داشته باشید که به‌طور کلی مدت زمان ایده‌آل لود شدن سایت 2 تا 7 ثانیه است. یکی از بهترین روش‎‌ها برای آنالیز سرعت و عملکرد وبسایت‌ها، استفاده از ابزار Page Speed insights گوگل است، به این صورت که آدرس وب‌سایت خود را در نوار بررسی آن وارد کرده تا سرعت صفحات مختلف سایت‌تان را به طور کامل، ارزیابی کنید و اطلاعات مفیدی در این رابطه به‌دست آورید.

اگر پس از بررسی سرعت صفحات وب‌سایت خود، متوجه کم بودن سرعت شدید، راهکارهایی برای افزایش سرعت سایت وجود دارد که می‌توانید به راحتی از آن‌ها استفاده کنید. برخی از راهکارهای افزایش سرعت سایت عبارت است از:

  • فشرده سازی کدها
  • انتخاب قالب بهینه
  • بهینه‌سازی تصاویر (به این معنا که حجم تصاویر بالا نباشد)
  • فعال‌سازی کش مرورگر برای سایت

ممکن است محتوای شما به قدری جذاب و مفید باشد که هر خواننده‌ای جذب آن شود اما فراموش نکنید که رعایت نکردن استاندرادهای سئو تکنیکال، موجب دیده نشدن محتوای ارزشمند شما می‌شود.

بهینه سازی تگ Alt برای هر یک از تصاویر استفاده شده در سایت

منظور از تگ Alt همان متن جایگزین تصاویر یا Alternative Text است که به ربات‌های گوگل کمک می‌کند تا محتوای تصاویر به‌کار رفته در وب‌سایت شما را درک کنند که تاثیر مستقیمی روی سئو فنی سایت می‌گذارد. بنابراین حتما برای تمامی تصاویر داخل سایت خود از یک متن جایگزین متناسب با موضوع محتوا و تصویر استفاده کنید.

نصب گواهی‌نامه‌های امنیتی SSL یا پروتکل https

یکی دیگر از فاکتورهای تاثیرگذار روی سئو فنی سایت، گوهینامه‌های امنیتی SSL و یا پروتکل https است. امنیت اطلاعات کاربران یک سایت برای گوگل از اهمیت ویژه ای برخوردار است و شما می‌توانید با نصب این گواهینامه‌های امنیتی، تضمین کنید که اطلاعات کاربران در سایت شما امن خواهد بود. همچنین کاربران زمانی که ببینید امنیت اطلاعات آن‌ها در وبسایت مورد نظر حفظ خواهد شد راحت تر به آن اعتماد می‌کنند. برای نصب گواهینامه‌های امنیتی SSL می‌توانید از وبسایت‌های مختلف، SSL رایگان خود را دریافت کرده و در هاست خود بارگذاری کنید.

هرآنچه باید در مورد محتوای بنیادی بدانید

آنالیز و رفع لینک‌های دارای مشکل

لینک‌های داخلی و خارجی تاثیر بسیار زیادی در کسب رتبه بالا در نتایج گوگل دارند و به هیچ عنوان نباید اهمیت آن‌ها را دست کم گرفت. بنابراین اگر درون وب‌سایت خود لینک‌هایی دارید که مشکل‌دار یا به اصلاح خراب هستند، آن‌ها را پیدا و رفع کنید. منظور از لینک‌های خراب، لینک‌های شکسته‌ای هستند که با کلیک بر روی آن‌ها به صفحه ای برمی‌خوریم که حذف شده یا اینکه وجود ندارند.

یکی از رایج‌ترین انواع این مشکلات، صفحات با خطای 404 هستند. حتماً همه شما تا به حال باید این‌گونه صفحات روبرو شده‌اید. صفحات 404، صفحاتی هستند که مطلب و محتواهای آن به‌طور کلی حذف یا پاک شده‌است. این صفحات برای موتور جستجو گوگل و ربات‌های خزنده‌اش ناخوشایند هستند، بنابراین در صورت وجود صفحات 404، سئو تکنیکال شما دچار نقص می‌شود. به همین دلیل لازم است این صفحات بررسی شوند و با در نظر گرفتن ریدایرکت 301 (کاربر شما برای همیشه پس از کلیک بر روی لینک به صفحه دیگری در سایت منتقل می‌شود.) می‌توانید این مشکل را حل کنید. برای داشتن سئو تکنیکال قدرتمند از لینک‌های شکسته یا صفحات 404 غاقل نشوید.

بک لینک فالو و نوفالو چیست و چه اندازه برای سئو مفید است؟

توجه به ریسپانسیو یا واکنش‌گرا بودن وب‌سایت

افراد از دستگاه‌های مختلفی مانند موبایل، لپ‌تاپ یا تبلت برای جستجو در گوگل استفاده می‌کنند، بنابراین لازم است که وب‌سایت شما برای تمامی دستگاه‌ها بهینه باشد. به طور کلی یکی از اقدامات مهم در سئو فنی سایت این است که وب‌سایت خود را در حالت استفاده از موبایل (حالت ریسپانسیو) نیز بررسی کرده و در صورت وجود مشکل، نسبت به رفع آن اقدام کنید. برای آنالیز وضعیت نمایش وب‌سایت خود در موبایل می‌توانید از ابزار Google mobile friendly استفاده کنید.

عدم وجود صفحه تکراری

از دیگر راه‌های قدرتمند ظاهر شدن در زمینه سئو تکنیکال، حذف صفحات تکراری با محتواهای یکسان است. به عنوان مثال، فرض کنید که صاحب سایتی در خصوص فروش محصولات پوشاک هستید و لباسی که تنها تفاوت آن رنگ‌هایش است را در 4 صفحه متفاوت بارگذاری کرده‌اید. این کار باعث می‌شود که گوگل رتبه سئو تکنیکال شما را کم کرده و در آخر به جایگاه مطلوب در صفحات گوگل نرسید.

برای جلوگیری از این موضوع می‌توانید از تگ کنونیکال (Canonical Tag) استفاده کنید، این تگ به شما کمک کرده تا به گوگل کمک کنید تا بهترین و برترین مطلب را تشخیص داده و مطالب تکراری و اضافه دیگر را ذخیره یا ایندکس نکند.

سخن پایانی

بازاریابی محصولات یا خدمات برند، پیش‌نیاز ورود به مرحله فروش در تمام کسب‌وکارها است. بازاریابی انواع مختلفی دارد که متناسب با ماهیت و اهداف کسب‌وکار انتخاب می‌شود. در این میان، دیجیتال مارکتینگ، یکی از روش‌های اثربخش بازاریابی است و وب‌سایت، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دارایی‌های دیجیتال هر شرکت، نقش مهمی در پیش‌برد فعالیت‌ کسب‌وکارها در زمینه بازاریابی دیجیتال ایفا می‌کند.

ما در این مطلب سعی کردیم نکات مهمی که لازم است درباره سئو تکنیکال یا سئوی فنی سایت بدانید را به طور جامع، توضیح دهیم تا با استفاده از آن‌ها، بتوانید رتبه خوبی در نتایج موتورهای جستجو کسب کنید. امید است که به شما عزیزان در درک مفهوم سئو تکنیکال کمک کرده باشیم. اکنون می‌توانید سوالات و نظرات خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

همچنین، اگر قصد دارید وب‌سایت خود را بهینه کرده، بیشتر دیده شوید و فروش‌تان را افزایش دهید، برای دریافت مشاوره رایگان خدمات سئو سایت از متخصصان ترا، با ما در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست مطالب

اشتراک گذاری

مشاوره رایگان

اطلاعات تماس خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم.

تماس با کارشناس های ما: